sâmbătă, 1 februarie 2014

Prajitura desteapta




8 oua
250 g margarina
225 g faina
2 linguri apa
1 litru lapte caldut
2 pliculete de zahar vanilinat
300 g zahar tos

Mod de preparare:


Intr-o cratita punem cele 250 g margarina la topit, dupa care o lasam la racit.



 Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le punem intr-un castron si le batem spuma cu mixerul.



Intr-un alt castron, mai incapator, batem galbenusurile.


Adaugam 300 g zahar tos, 2 pliculete zahar vanilinat, cele 2 linguri de apa si amestecam totul pana la omogenizare.



 In compozitia obtinuta adaugam margarina topita si racita si amestecam din nou pana la omogenizare.



In aceasta compozitie adaugam treptat faina si amestecam pana se incorporeaza complet.



In compozitia rezultata adaugam laptele caldut si amestecam bine.


In final, adaugam in compozitie albusurile batute spuma, amestecand bine cu un tel pana sunt complet inglobate. Compozitia rezultata este lichida, asa trebuie sa arate, in cuptor, in timpul coacerii se vor alege singure blatul si crema.



 Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia obtinuta in tava.


Introducem tava in cuptorul preincalzit. Coacem prajitura la foc mic spre mediu pentru 1 ora.
Atentie supravegheati prajitura pentru a nu se arde. De preferat ar fi sa nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii.
Dupa ce prajitura s-a copt o scoatem din cuptor, o lasam in tava la racit.




Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu