miercuri, 28 noiembrie 2012

Compot de mere


O reteta foarte simpla si delicioasa. Din doar cateva mere putem obtine un compot care ne va delecta atat in serile friguroase de iarna, cat si in zilele calduroase de vara sau toamna. 

8 - 10 mere
1 cana zahar
4 - 5 cani apa
un praf de sare
scortisoara dupa gust

Mod de preparare:
Spalam merele, le curatam de coaja si samburi si le taiem in sferturi sau cat de marunt preferam.


Intr-o cratita punem apa, zaharul, sarea si scortisoara. Asezam cratita pe foc si o lasam sa dea in clocot.



Adaugam merele. Acoperim oala cu un capac si le lasam sa fiarba la foc mic pana merele se inmoaie. Intoarcem merele pe o parte si pe cealalta, astfel incat sa fie patrunse de aroma peste tot.


Luam cratita de pe foc si lasam compotul sa se raceasca.


Pofta buna!!!

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu