1 kg cartofi
500 g carne tocata (eu am folosit un amestec de carne de
vita si porc)
2 cepe
200 ml suc de rosii
2 oua
2 linguri ulei
4 linguri iaurt gros
patrunjel verde
sare
piper
Mod de preparare:
Fierbem cartofii cu coaja in apa cu sare.
Dupa ce s-au fiert ii scurgem, ii curatam de coaja si ii taiem rondele subtiri.
Separat, curatam ceapa si o tocam marunt.
Calim ceapa intr-o lingura de ulei incins pana cand se
inmoaie.
Adaugam carnea tocata si continuam sa calim, amestecam continuu, pana scade zeama lasata de carne.
Adaugam apoi sucul de rosii si mai
calim putin.
Condimentam carnea cu sare si piper dupa gust si adaugam
patrunjelul tocam marunt.
Amestecam compozitia si o mai lasam cateva minute sa se
patrunda de arome.
Luam un vas termorezistent sau o tava si o ungem cu ulei.
Asezam un strat de rondele de cartofi, adaugam compozitia de carne si acoperim
apoi cu un alt strat de cartofi.
Batem ouale bine si le amestecam cu iaurtul.
Turnam
amestecul in tava peste ultimul strat de cartofi, stropim cu putin ulei si dam
musacaua la cuptor pentru 45-50 min.
O scoatem de la cuptor, o portionam si o
servim calda.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu