2 pastravi
1 lamaie
2 linguri de ulei de masline
rozmarin
cimbru
oregano
patrunjel
1 ardei iute
3-4 catei de usturoi
sare
piper
Mod de preparare:
Curatam si spalam pastravii,
dupa care ii punem intr-o tava.
Ii condimentam cu sare si piper pe ambele parti
si in interior.
Stoarcem jumatate din lamaie si turnam sucul de lamaie peste
pastravi, in tava.
Zdrobim usturoiul si punem in interior cea mai mare parte
din usturoi, iar cu restul frecam bine pastravii pe ambele parti.
Curatam ardeiul iute si il taiem marut.
Introducem ardeiul in pastravi.
Adaugam apoi in burta pestelui si
ierburile aromatice (cimbru, rozmarin si oregano).
Turnam uleiul deasupra pastravilor si presaram patrunjelul tocat.
Dupa ce am presarat patrunjelul, acoperim tava cu o
folie si o introducem in frigider, timp de 4 ore.
Scoatem pastravii din frigider si ii punem la rumenit pe
gratar.
Daca aveti un gratar obisnuit rumeniti pastravii 5 minute pe fiecare
parte sau 10 minute pe fiecare parte daca aveti un gratar cu apa.
Pastravul se poate servi simplu sau cu garnitura de cartofi natur.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu