duminică, 3 martie 2013

Pastrav la gratar


2 pastravi
1 lamaie
2 linguri de ulei de masline
rozmarin
cimbru
oregano
patrunjel
1 ardei iute
3-4 catei de usturoi
sare
piper 

Mod de preparare:
Curatam si spalam pastravii, dupa care ii punem intr-o tava. 


Ii condimentam cu sare si piper pe ambele parti si in interior. 
Stoarcem jumatate din lamaie si turnam sucul de lamaie peste pastravi, in tava.
Zdrobim usturoiul si punem in interior cea mai mare parte din usturoi, iar cu restul frecam bine pastravii pe ambele parti. 




Curatam ardeiul iute si il taiem marut.
Introducem ardeiul in pastravi.



Adaugam apoi in burta pestelui si ierburile aromatice (cimbru, rozmarin si oregano).


Turnam uleiul deasupra pastravilor si presaram patrunjelul tocat. 


Dupa ce am presarat patrunjelul, acoperim tava cu o folie si o introducem in frigider, timp de 4 ore.
Scoatem pastravii din frigider si ii punem la rumenit pe gratar. 
Daca aveti un gratar obisnuit rumeniti pastravii 5 minute pe fiecare parte sau 10 minute pe fiecare parte daca aveti un gratar cu apa.


Pastravul se poate servi simplu sau cu garnitura de cartofi natur.

Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu