2 oua
250 g faina
500 ml lapte (eu folosesc doar lapte dar se poate folosi si un amestec lapte cu apa minerala)
1 lingura ulei
putina sare
esenta de rom
Amestecam ouale cu un praf de sare si o lingura de ulei.
Adaugam treptat faina si putin lapte cat sa se omogenizeze compozitia.
Adaugam si restul de lapte si amestecam. In final adaugam si esenta de rom.
Lasam aluatul sa se odihnesca 30 de minute la frigider.
Incingem o tigaie la foc mediu. O ungem cu putin ulei si adaugam un polonic mic de aluat. Rotim tigaia in asa fel incat aluatul sa se distribuie uniform pe toata suprafata tigaii.
Dupa aproximativ 2 minute desprindem marginile clatitei cu ajutorul unei spatule si o intoarcem.
O coacem si pe cealalta parte timp de aproximativ 1 minut.
Continuam in acelasi mod si cu celelalte clatite pana la terminarea aluatului.
Clatitele se servesc rulate sau pliate (in patru), cu
umpluturi dulci sau sarate.
Clatitele se umplu doar inainte de servire. Le putem pastra in frigider cateva zile – acoperite cu folie alimentara ca sa nu se usuce. Inainte de a le servi se pot reincalzi in cuptortul cu microunde.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu