marți, 24 martie 2015

Chiftelute de post (cu soia si cartofi)


250 g soia maruntita
2 cartofi mari
2 linguri de faina
3 catei de usturoi
2 linguri de apa
2 linguri de ulei
sare
piper

Mod de preparare:
Intr-o oala punem apa la fiert. Cand apa da in clocot adaugam soia si lasam circa 10 minute sa se inmoaie


Dupa 10 minute scurgem soia de apa.
Intre timp curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii dam prin razatoarea mare. Stoarcem cartofii cu mana.


Intr-un castron punem cartofii si soia stoarse de apa. 
Adaugam faina, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.




Punem apa si uleiul si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Cu o lingurita luam din compozitie si formam chiftelutele cu mana. Le punem apoi pe o farfurie intinsa presarata cu faina.


Prajim chiftelutele intr-o tigaie cu ulei incins. 


Cand sunt gata, le asezam pe o farfurie intinsa pe care am pus un servetel, ca sa absoarba uleiul ramas pe ele.


 Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu