4 oua
200 g zahar pudra
200 g faina
4 linguri apa clocotita
200 - 300 g visine
Mod de preparare:
Separam galbenusurile de albusuri.
Cele 4 galbenusuri le amestecam cu 200 g zahar pudra.
Dupa ce omogenizam compozitia adaugam 4 linguri de apa clocotita si amestecam.
Adaugam treptat faina si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Separat batem spuma cele 4 albusuri amestecate cu o lingura de zahar pudra.
Albusurile spuma le adaugam treptat peste galbenusuri si amestecam pana se omogenizeaza.
Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.
Deasupra punem visinele.
Daca aveti visine proaspete, acestea se curata de samburi, se pudreaza cu zahar si apoi se storc de zeama lasata inainte de a le pune in tava. Eu am folosit visine congelate, pe care dupa ce s-au dezghetat le-am pudrat cu zahar si apoi le-am stors de zeama.
Bagam prajitura in cuptorul preincalzit si o lasam sa se rumeneasca la foc potrivit.
Taiem prajitura dupa ce se raceste complet si o pudram cu zahar.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu