3 morcovi
1-2 radacini patrunjel
1 telina
1 ardei gras (optional)
sare
piper
cateva fire de patrunjel verde
pentru galuste: 2 oua
6 - 8 linguri de gris
Mod de preparare:
Curatam legumele de coaja, le spalam, le taiem in doua pe lungime si le punem la fiert. Dupa circa jumatate de ora stingem focul, scoatem legumele si la lasam la cald.
Puiul spalat si taiat in bucati il punem la fiert in apa rece.
Il lasam sa dea in clocot, apoi scoatem carnea si o mutam in supa de legume. Fierbem carnea jumatate de ora, apoi o scoatem peste legume.
In supa ramasa vom fierbe galustele.
Pentru prepararea galustelor batem doua oua cu furculita ca pentru omleta.
Adaugam treptat grisul, amestecand continuu.
Cand amestecul se tine de furculita ne oprim.
Punem supa la foc mic. Luam din aluatul de galuste compozitie cu o lingurita si o punem in supa.
Cand terminam aluatul, intoarcem galustele cu furculita, adaugam un pahar de apa rece, saram si acoperim oala.
Lasam galustele la foc mic 20 minute.
Adaugam carnea, bucati de morcov fiert si presaram patrunjelul verde tocat marunt.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu