vineri, 16 decembrie 2011

Prajitura rasturnata cu ananas

o cutie compot ananas
240 g de unt
450 g zahar tos
125 ml de lapte
esenta de vanilie
1 praf de copt
2 oua
280 g faina
1 praf de sare
ulei pentru uns tava

Mod de preparare:



Scoatem rondelele de ananas din compot si le punem pe un prosop de bucatarie sa se usuce.



Intr-o cratita topim 60 g de unt, peste care adaugam 200 g zahar si amestecam bine.



Ungem o tava cu ulei si turnam amestecul, dupa care asezam rondelele de ananas.
Pentru blat - batem bine untul ramas pana devine pufos. Peste el adaugam zaharul, ouale batute spuma cu esenta de vanilie si amestecam incontinuu.



Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea.



Adaugam laptele si amestecam. 



Cand aluatul a capatat  consistenta unei smantane groase il turnam peste feliile de ananas si il intindem uniform.



Bagam tava la cuptor pentru aproximativ 40 min.

Dupa ce s-a copt, lasam prajitura sa se raceasca si abia apoi o rasturnam.



Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu