vineri, 9 decembrie 2011

Ciorba radauteana



1 piept de pui
2 morcovi 
1 patrunjel 
130g telina
1 ardei 
1 ceapa 
4 - 5 catei de usturoi
3 galbenusuri
200g smantana
Sare si piper dupa gust
30 - 50 ml otet (cantitatea este la aprecierea fiecaruia, dupa plac)

Mod de preparare:



Curatam ceapa, morcovii, patrunjelul, telina si ardeiul. Apoi spalam toate legumele sub jet de apa.
Curatam cateii de usturoi si ii pisam.
Pieptul de pui il curatam si il spalam.
Intr-o oala, punem 4 litri de apa si adaugam carnea.
Peste carne punem ceapa, morcovii, patrunjelul, telina si ardeiul.
Condimentam cu sare dupa gust si lasam sa fiarba timp de 45 minute sau pana cand atat carnea cat si legumele sunt fierte.



Cand totul este fiert scoatem atat legumele cat si carnea intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Oala cu supa o tragem de pe foc pana pregatim legumele, zarzavaturile si carnea.
Dupa ce s-au scurs si racit putin, tocam morcovii in cubulete mici, ardeiul (decojit) il taiem deasemenea cubulete.
Ceapa, patrunjelul si telina le pisam cu blenderul pana obtinem un piure.
Pieptul de pui dupa ce este scurs si racit putin, il desfacem de pe oase si il taiem cubulete.



Din supa in care au fiert carnea si legumele punem intr-un bol ~ 300 ml supa.
In alt bol punem 3 galbenusuri, le frecam bine cu o lingura de lemn.



Peste galbenusuri adaugam smantana si amestecam, pana la omogenizare.
In compozitia rezultata adaugam usturoiul pisat, amestecam din nou.



In aceasta compozitie adaugam supa pe care am oprit-o (cei 300ml) si amestecam pana se omogenizeaza complet.



Cand avem totul pregatit, punem din nou pe foc oala cu supa in care au fiert carnea si legumele.
Adaugam in supa piureul obtinut din ceapa, telina si patrunjel si amestecam.
Adaugam in supa si carnea scoasa de pe oase si maruntita.
Mai adaugam ardeiul si morcovii taiati cubulete. Si amestecam.




Peste acesta ciorbita formata, adaugam compozitia din galbenusuri si smantana si amestecam.



Condimentam cu sare si piper dupa gust, ii mai dam un clocot, dupa care tragem oala deoaparte si adaugam otetul. Amestecam si ciorbita este gata.


Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu