Fiindca tot
suntem in post m-am gandit ca ar fi o idee buna o reteta bazata doar pe legume.
1 kg
ciuperci1 ceapa mare
2 catei de
usturoi
150 ml suc
de rosii
1 lingura
faina
50 ml ulei
sare
piper
marar
Mod de preparare:
Curatam
ciupercile, le stropim cu putina zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca si le
taiem in jumatate sau in sferturi.
Curatam
ceapa, o spalam si o tocam marunt.
Calim ceapa in ulei.
Cand ceapa a devenit
sticloasa se stinge cu putina apa.
Adaugam
ciupercile si condimentam cu sare si piper.
Ciupercile vor lasa multa apa.
Le inabusam
acoperite la foc mic pana se inmoaie si apa lor scade. Daca nu s-au inmuiat se
mai adauga cate putina apa.
Cand sunt
aproape fierte adaugam usturoiul pisat.
Frecam
faina cu sucul de rosii si o adaugam peste ciuperci cand acestea sunt fierte.
Lasam sa
mai fiarba cateva clocote ca sa se lege sosul apoi se ia cratita de pe foc.
In final se
adauga mararul taiat marunt.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu