vineri, 16 decembrie 2011

Tocanita de ciuperci



Fiindca tot suntem in post m-am gandit ca ar fi o idee buna o reteta bazata doar pe legume.

1 kg ciuperci
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
150 ml suc de rosii
1 lingura faina
50 ml ulei
sare
piper
marar

Mod de preparare:

Curatam ciupercile, le stropim cu putina zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca si le taiem in jumatate sau in sferturi.



Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.


Calim ceapa in ulei.


Cand ceapa a devenit sticloasa se stinge cu putina apa.
Adaugam ciupercile si condimentam cu sare si piper. Ciupercile vor lasa multa apa.  


Le inabusam acoperite la foc mic pana se inmoaie si apa lor scade. Daca nu s-au inmuiat se mai adauga cate putina apa.
Cand sunt aproape fierte adaugam usturoiul pisat.
Frecam faina cu sucul de rosii si o adaugam peste ciuperci cand acestea sunt fierte.


Lasam sa mai fiarba cateva clocote ca sa se lege sosul apoi se ia cratita de pe foc.
In final se adauga mararul taiat marunt.


Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu