vineri, 16 decembrie 2011

Ciorba de pui


1 pui fara piept si pulpe
1 ceapa
2 morcovi
1 patrunjel
1 telina mica
1 ardei
100 ml suc de rosii
100 g paste fainoase (taitei, fidea)
bors
sare
verdeata (patrunjel, leustean)

Mod de preparare:
Spalam puiul si il portionam.
Il punem la fiert intr-o oala cu apa si il lasam sa fiarba pana se formeaza spuma. Inlaturam spuma.


Intre timp curatam legumele, le spalam si le taiem in cubulete sau rondele.


Cand carnea este fiarta pe jumatate adaugam legumele (mai intai ceapa, morcovii, patrunjelul si telina, apoi ardeiul) si sare dupa gust.




Lasam la foc mic pana cand legumele sunt aproape fierte si adaugam apoi sucul de rosii.
Dupa 5 minute adaugam taiteii si mai lasam sa fiarba ~ 10 minute pana se fierb taiteii sau se urmeaza instructiunile de pe pachet.


In final adaugam borsul (cantitatea depinde de gustul fiecaruia) si verdeata (patrunjelul si leusteanul) tocata marunt si mai lasam pana incepe sa fiarba din nou.

Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu