vineri, 6 ianuarie 2012

Ciorba de pui a la grec

un piept de pui
1 lingura de ulei de masline
1/2 de pahar de orez
1 ceapa
2 morcovi
1 patrunjel
1/4 de radacina de telina
1 lamaie
4 galbenusuri
1 lingura de patrunjel tocat
sare
piper

Mod de preparare: 
Spalam carnea si o punem la fiert in apa cu putina sare. Spumam supa pana cand carnea este fiarta.


Strecuram supa si dupa ce s-a racit, taiem carnea in bucatele potrivite.

Curatam legumele, le spalam si le tocam.


Extragem sucul de la o lamaie.


Alegem orezul si il spalam.


Intr-o oala incingem uleiul.
Adaugam ceapa si zarzavaturile si le calim usor pana se inmoaie.


Adaugam apoi jumatate din cantitatea de apa in care a fiert carnea, orezul si punem la fiert pentru aproximativ 15 minute, pana cand legumele sunt aproape fierte.
Mai adaugam carnea de pui si mai lasam sa fiarba aproximativ 5 minute.
Racorim supa din oala cu restul de supa rece.
Facem un amestec din cele 4 galbenusuri cu zeama de la o lamaie.


Adaugam peste acest amestec 1-2 polonice de supa din oala si omogenizam. Turnam treptat amestecul omogenizat peste supa.


Mai lasam oala pe foc se fiarba la foc mic, fara sa clocoteasca, pana se leaga ouale.
Condimentam cu sare si piper. In final adaugam patrunjelul tocat.


Pofta buna!!!

Ciorba de pui a la grec se serveste fierbinte, cu cate o felie de lamaie in fiecare farfurie. Optional se poate servi cu iaurt (sau smantana) si ardei iute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu