sâmbătă, 27 octombrie 2012

Tiramisu


O prajitura usor de pregatit, rapida si foarte gustoasa.

400 g piscoturi Savoiardi
500 g mascarpone
4 oua
120 g zahar
~ 3 cani de cafea (optional esenta de rom sau vin de marsala)
cacao amara

Mod de preparare




Preparam mai intai cafeaua pe care o indulcim dupa gust. Pentru o aroma deosebita putem adauga o fiola de esenta de rom sau vin de marsala. Lasam cafeaua sa se mai raceasca si pregatim crema.
Separam galbenusurile de albusuri.
Batem galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar.


Adaugam branza mascarpone si amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.



Separat batem albusurile spuma cu restul de zahar.



Incorporam cu grija albusurile in amestecul de galbenusuri si mascarpone si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.



Insiropam piscoturile in cafea. ATENTIE!!! Piscoturile se insiropeaza foarte repede, asa ca trebuiesc doar scufundate in cafea si apoi scoase. 
Asezam un rand de piscoturi in tava.


Peste piscoturi adaugam jumatate din cantitatea de crema.


Pudram cu cacao.


Adaugam inca un rand de piscoturi insiropate. De data aceasta le asezam invers fata de primul strat (adica - daca pe primul strat am asezat piscoturile de-a latul tavii, acum pe cel de-al doilea strat le asezam de-a lungul tavii).


Adaugam cealalta jumatate de crema si pudram cu cacao.



Punem tava la frigider pentru cateva ore inainte de a-l servi.
Si iata rezultatul final.



Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu