sâmbătă, 27 octombrie 2012

Ciorba de perioare

 ~ 3 l apa 
1 morcov
1 pastranac
130 g telina
1 ceapa
 ~ 500 ml bulion 
sare si piper
ulei pentru calit
patrunjel verde

Pentru compozitia de perisoare:
650 g carne tocata de porc
100 g orez
2 linguri ulei
1 ou
sare, piper

Mod de preparare:
Curatam si spalam ceapa si zarzavaturile. Ceapa o tocam marunt. Zarzavaturile le taiem cubulete mici.


Carnea tocata o punem intr-un castron incapator.


Adaugam orezul ales si spalat in prealabil, uleiul si oul.



Condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam, pana obtinem o compozitie omogena.


Din compozitia rezultata formam perisoarele (bilute cat o nuca pe care le formam intre palme).


Intr-o oala punem putin ulei si calim 2-3 minute ceapa si zarzavaturile.




Adaugam in oala apa si bulionul si lasam pe foc sa dea in clocot.


Cand clocoteste, adaugam rand pe rand perisoarele in oala. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam la fiert aproximativ 35 – 45 minute.


Cand ciorbita este fiarta, o stingem si adaugam patrunjelul tocat foarte marunt.

Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu