400-500g carne vita
1 ceapa
2 morcovi
1 patrunjel
1 telina mica
1 ardei
1 dovlecel
100-150g fasole verde
100-150g mazare
2-3 cartofi
100 ml suc de rosii
bors
sare
verdeata (patrunjel, leustean)
Mod de preparare:
Spalam carnea, o portionam si o punem la fiert.
Cand carnea incepe sa fiarba indepartam cu grija spuma.
Intre timp curatam legumele, le spalam si le taiem in
cubulete sau rondele.
Cand carnea este fiarta pe jumatate adaugam legumele (mai
intai ceapa, morcovii, patrunjelul si telina) si saram dupa gust.
Dupa ce radacinoasele incep sa se inmoaie, adaugam ardeiul,
dovlecelul si cartofii taiati cuburi, fasolea verde si mazarea.
Lasam la foc mic pana cand legumele sunt aproape fierte, adaugam
sucul de rosii si mai lasam sa dea in 2-3 clocote.
In final adaugam borsul (cantitatea depinde de gustul
fiecaruia) si verdeata (patrunjelul si leusteanul) tocata marunt si mai lasam
pana incepe sa fiarba din nou.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu