o varza
acra
3 – 4 linguri
de ulei
1 ceapa
1 lingura de pasta de rosii (eu am folosit rosii decojite din conserva)
2 foi de
dafin
1 lingura
de cimbru uscat
1 lingura
de marar uscat
4 carnati
sare
piper negru
macinat
Mod de preparare:
Atentie! Mai intai trebuie sa gustam varza si daca aceasta este prea sarata trebuie sa o lasam la desarat, in apa rece cateva ore.
Tocam varza.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Calim ceapa in uleiul incins pana se inmoaie.
Adaugam varza si amestecam bine.
Adaugam ~ 500 ml de apa. Punem si foile de dafin. Acoperim cratita si o lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Daca este cazul mai completam cu apa.
Cand varza incepe sa se inmoaie adaugam carnatii taiati bucatele si pasta de rosii, amestecam si continuam fierberea.
Dupa ce varza s-a fiert si apa a scazut adaugam cimbrul si mararul, sare si piper dupa gust.
Mai lasam cateva minute apoi luam cratita de pe foc.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu